?

?

Vanliga frågor på nya Mina sidor

2019-08-30 kl 12:40
Om Mina sidor
2019-08-30 kl 12:40

I juni driftsatte vi omfattande uppdateringar av Mina sidor och sedan dess har det inkommit en del vanliga frågor.

Hur hittar jag rätt utbildningsomgång?

När du hanterar en utbildning på Mina Sidor jobbar du med en utbildningsomgång. Välj Utbildningar i vänstermenyn. Här presenteras de utbildningar som er organisation har beviljats. Klicka på den utbildning som du ska hantera. Överst på sidan väljer du vilken av utbildningens omgångar du ska hantera.

Hur ansöker jag om att ändra startmånad?

Välj utbildning och omgång. Under rubriken "Datum" för vald utbildningsomgång, klicka på redigera. Välj nytt datum i kalendern vid rubriken "Beräknat startdatum". Ansökningsformulär kommer då upp automatiskt på sidan. Det finns således ingen blankett för detta längre. Fyll i information och klicka sedan på Skicka in ansökan.  

Jag saknar funktionerna för att registrera studerande och betyg.

Det beror på att du inte har behörighet att hantera studiedokumentation för den här utbildningsomgången. Den eller de i er organisation som har rollen Fullmaktshavare eller Administratör på Mina sidor kan lägga till fler behörigheter till din användarprofil. Detta läggs till under rubriken "Organisation coh användare". Genom att klicka på ”Mina uppgifter” (dina initialer i den gula cirkeln) i vänstermenyn kan du se dina behörigheter och där finns även namnet på den som är fullmaktshavare i er organisation.

Webbsidan verkar ha låst sig. Vyn är grå och jag kan inte rapportera in några uppgifter.

Det beror troligtvis på att du har en funktion öppen där du tidigare har redigerat uppgifter. Gå tillbaka till tidigare funktion och klicka på avsluta/avbryt för att komma vidare.

Texten uppdateras löpande.