?

Logotyper och marknadsföring

Yrkeshögskoleutbildning
2019-05-21

Logotyper

Så använder du yrkeshögskolans logotyp

Logotypen får endast användas av pågående utbildningar inom yrkeshögskolan. Använd i första hand den liggande logotypen.

Läs om hur du ska använda yrkeshögskolans logotyp (pdf)

Manual Yrkeshögskolans logotyp  (pdf)

Logotyper

Nedan finns logotyper för nedladdning.

Yrkeshögskola - för tryck (cmyk, eps)

Yrkeshögskolan - för svartvita material (eps)

Yrkeshögskolan - stående (cmyk, eps)

Yrkeshögskolan - stående (png)

Yrkeshögskolan - stående svartvit (eps)

Yrkeshögskolan - stående svartvit (png)

Yrkeshögskolan - stående vit (png)

Yrkeshögskolan - stående, inverterad (cmyk, eps)

Yrkeshögskolan - svartvit (png)

Yrkeshögskolan - vit (cmyk, eps)

Yrkeshögskolan - vit (png)

Yrkeshögskolan (png)

 

Marknadsföring

Marknadsför era utbildningar på yrkeshogskolan.se

Yrkeshogskolan.se vänder sig till potentiella studerande och har ungefär 120 000 besökare i månaden. Hur ni presenterar era utbildningar där kan ha stor betydelse för era möjligheter att fylla era platser.Därför är det viktigt att ni regelbundet går in på yrkeshogskolan.se och ser över era presentationssidor. Ändringar och tillägg gör ni sedan här på Mina sidor under Utbildningar > Marknadsföring.

Uppgifterna ni lägger in på Mina sidor skickas även vidare till en rad andra webbplatser som presenterar utbildningar, exempelvis yhguiden.se, studentum.se, allastudier.se och utbildningsguiden.skolverket.se.

 

Så här gör ni på Mina sidor

Alla ändringar och tillägg görs under Marknadsföring på Mina sidor. För det behövs behörigheten (rollen) Hantera beviljad utbildning YHLäs mer om detta i guiden Handbok för tjänsterna på Mina sidor som finns under Hjälp & information.

Kontrollera de uppgifter som överförs automatiskt

Vissa uppgifter som visas på yrkeshogskolan.se överförs automatiskt från er ansökan och utbildningsplan. Det gäller särskilda behörighetskrav, studieort, studieform, omfattning, studietakt, examen, kvalifikationsnivå, undervisningsspråk, antal platser och studerandeavgifter.

Du kan läsa mer om utbildningsplanen på myh.se: Utbildningsplan, kursplaner och betyg (myh.se).

Lägg in texter, länkar, viktiga datum, film och logotyp

Vissa uppgifter måste ni själva lägga in. Logga in på Mina sidor för att uppdatera er information. Klicka på ikonen för utbildningar och välj utbildning. Gå sedan till rubriken Marknadsföring i vänstermenyn. Viktiga datum redigeras under rubriken Datum.

Introduktionstext: Skriv en kort, inspirerande introduktionstext (max 150 tecken) som sammanfattar er utbildning. Försök ge en bild av yrkesrollen eller vad man kan arbeta med efter examen. Detta är särskilt viktigt när titeln på utbildningen och/eller yrkesrollen inte är speciellt välkänd.
Lägg in under Marknadsföring > Introduktionstext

Längre presentationstext med nyckelord: Skriv en text som beskriver er utbildning. Den ska vara kort och enkel för de sökande att förstå. Använd nyckelord som ni vill bli sökbara på, då kommer er utbildning att hittas lättare. Information som är bra att ha med:

  • Yrke/yrken som utbildningen leder till
  • Kurser som ingår
  • Framtidsutsikter

Lägg in under Marknadsföring > Beskrivning

Länk till mer information och ansökan: Lägg in en länk till en sida på er egen webbplats där blivande studerande som är intresserade av er utbildning kan kontakta er och hitta mer information om utbildningen och ansökan. Om ni inte lägger in en direktlänk kommer systemet att generera den webbadress som angavs vid ansökningstillfället.
Lägg in under Marknadsföring > Kontaktuppgifter

Film: Filmer som visar och förklarar yrkesroller är uppskattat och till mycket hjälp för potentiella studerande. För att kunna visa era filmer på yrkeshogskolan.se måste ni först ha laddat upp dem på Youtube.
Lägg in under Marknadsföring > YouTube-film

Logotyp: Ladda upp er skolas logotyp så visas den i anslutning till informationen om era utbildningar.
Lägg in under Marknadsföring > Logotyp

Tänk på att lägga in dessa uppgifter på varje utbildningsomgång ni har blivit beviljade:

Startdatum: Ange när utbildningen startar.
Lägg in under Datum > Beräknat startdatum

Sista ansökningsdatum: Ange sista datum för ansökan för studerande.
Lägg in under Datum > Sista ansökningsdatum

Om ni har öppet för sen anmälan

På yrkeshogskolan.se kan ni även flagga upp om ni vill hålla öppet efter sista ansökningsdatum på era utbildningar. Markeringen försvinner automatiskt sista dagen i den månad er utbildning startar. Efter det är det möjligt att förlänga en månad åt gången. När ni fyllt era platser är det viktigt att ni går in på Mina sidor och ta bort markeringen.
Lägg in under Marknadsföring > Öppen för sen anmälan

Tänk på

Det är den specifika utbildningen och yrkesrollen som den leder till som ska förklaras i texter och filmer. Så konkret och tydligt som möjligt. Det ska inte vara generell marknadsföring av er skola eller allmänna reklamfraser.

Skriv tex: ”Utbildningen X är för dig som gillar… och vill arbeta med …”, ”Som X arbetar du med… och blir en nyckelperson inom…”

Skriv inte: ”På Yrkeshögskolan X har vi massor av spännande alternativ för dig som vill ta ett nytt kliv i karriären”

 

Kurser (YH-utbildningar upp till 99p) på yrkeshogskolan.se

Kurser upp till 99 poäng ligger på en separat sida på yrkeshogskolan.se.

Det är möjligt att lägga in en introduktionstext och en direktlänk till er kurs. Detta administreras under Utbildningar > Marknadsföring, på samma sätt som för en längre utbildning. Tänk på att inte ta bort sidan som direktlänken leder till utan, i den mån det är möjligt, hellre ange att utbildningen är stängd. Detta då informationen om utbildningen ligger kvar på yrkeshogskolan.se under hela det sista året ni har studerandeplatser i beslutet. 

Om ingen direktlänk läggs in i Mina sidor kommer systemet att generera den webbadress som angavs vid ansökningstillfället.

Det kan dröja upp till cirka 15 minuter innan länken uppdateras på yrkeshogskolan.se.

För kurser finns det i nuläget ingen möjlighet att lägga in filmer.